Brownie z jagodami z niskim indeksem glikemicznym
Mocno czekoladowe brownie z jagodami
✔z niskim indeksem glikemicznym
❌bez cukru
❌bez glutenu
❌bez laktozy .
W środku czerwona fasola i mąka gryczana . Słodzone erytrolem, mocno czekoladowe ??
Brownie robi się w jednej misce dosłownie w 3 minuty , także nawet przy braku czasu można wyczarować takie cudo . ❌ciasto jest słodzone erytrolem , na całą foremkę tylko 25 g ( choć dla niektórych może być niesłodkie i trzeba dać nieco więcej słodzidła) ?
✔dla osób z insulinoopornością, kobiet z PCOS , osób ograniczających cukier z diety .
CIASTO zaspokaja ochotę zarówno na słodkie jak i czekoladowe rzeczy . Idealne jako np. drugie śniadanie, ma dużą ilość białka i błonnika za sprawą czerwonej fasoli ❤? 1/4 ciasta a to potężny kawałek to tylko 344 kcal ?
➡➡Składniki i przepis :
✔puszka czerwonej fasoli
✔70 g mąki gryczanej ( 4 łyżki)
✔50 g oleju kokosowego ( 3 łyżki)
✔3 jajka
✔30 g kakao ( 3 łyżki)
✔pół łyżeczki proszku do pieczenia
✔25 g erytrolu ( 3 płaskie łyżki) lub więcej bo jest mało słodkie ?
✔jagody 120 g ( można zastąpić sezonowymi owocami- truskawkami, malinami)
↘Fasolkę odsączyć, wypłukać dokładnie. Przełożyć do miski dodać pozostałe składniki ( bez owoców) i zblendować. Masę przelać do blaszki nasmarowanej tłuszczem . Na wierzch wysypać jagody . Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni . I można cieszyć się smakiem pysznego brownie z jagodami ?❤ .
.
❤Wartość odżywcza całości:
➡Kcal: 1377
➡Białko: 55.9
➡Tłuszcz: 77.5
➡Węglowodany: 121.1
➡Błonnik: 23.8
.
.
❤Wartość odżywcza 1/4
➡Kcal: 344.5
➡Białko: 14
➡Tłuszcz: 19.4
➡Węglowodany przyswajalne: 24.1
➡Indeks glikemiczny : 35
➡Ładunek glikemiczny: 8.4