|

Brownie z jagodami z niskim indeksem glikemicznym

Mocno czekoladowe brownie z jagodami

✔z niskim indeksem glikemicznym

❌bez cukru

❌bez glutenu

❌bez laktozy .

W środku czerwona fasola i mąka gryczana . Słodzone erytrolem, mocno czekoladowe ??

Brownie robi się w jednej misce dosłownie w 3 minuty , także nawet przy braku czasu można wyczarować takie cudo . ❌ciasto jest słodzone erytrolem , na całą foremkę tylko 25 g ( choć dla niektórych może być niesłodkie i trzeba dać nieco więcej słodzidła) ?

✔dla osób z insulinoopornością, kobiet z PCOS , osób ograniczających cukier z diety .

CIASTO zaspokaja ochotę zarówno na słodkie jak i czekoladowe rzeczy . Idealne jako np. drugie śniadanie, ma dużą ilość białka i błonnika za sprawą czerwonej fasoli ❤? 1/4 ciasta a to potężny kawałek to tylko 344 kcal ?


➡➡Składniki i przepis :

✔puszka czerwonej fasoli

✔70 g mąki gryczanej ( 4 łyżki)

✔50 g oleju kokosowego ( 3 łyżki)

✔3 jajka

✔30 g kakao ( 3 łyżki)

✔pół łyżeczki proszku do pieczenia

✔25 g erytrolu ( 3 płaskie łyżki) lub więcej bo jest mało słodkie ?

✔jagody 120 g  ( można zastąpić sezonowymi owocami- truskawkami, malinami)

↘Fasolkę odsączyć, wypłukać dokładnie. Przełożyć do miski dodać pozostałe składniki ( bez owoców) i zblendować. Masę przelać do blaszki nasmarowanej tłuszczem . Na wierzch wysypać jagody . Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni . I można cieszyć się smakiem pysznego brownie z jagodami ?❤ .
.
❤Wartość odżywcza całości:

➡Kcal: 1377
➡Białko: 55.9
➡Tłuszcz: 77.5
➡Węglowodany: 121.1
➡Błonnik: 23.8
.
.
❤Wartość odżywcza 1/4

➡Kcal: 344.5
➡Białko: 14
➡Tłuszcz: 19.4
➡Węglowodany przyswajalne: 24.1
➡Indeks glikemiczny : 35
➡Ładunek glikemiczny: 8.4

Podobne artykuły